Initiële opleidingen
Voor beginnende professionals biedt de Academie voor Ambulancezorg de opleiding tot ambulancechauffeur (ACH), ambulanceverpleegkundige (AVP), verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg (VCMKA), uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg (UCMKA), verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg (VPMC) en chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg (CHLMC). Studenten zijn afkomstig van de regionale ambulancevoorzieningen (RAV's).
Ambulanceverpleegkundige Ambulancechauffeur Verpleegkundig centralist Verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg Chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg
Post-initiële opleidingen
Cursussen
Advanced Life Support – ALS
Het uitvoeren van een reanimatie is een teamprestatie. Heldere communicatie, een goede samenwerking en leiderschap zijn hierbij cruciaal. Het doel van deze intensieve tweedaagse training is het volgens het protocol (NRR/ ERC) leren uitvoeren van Advanced Life Support.
Meer informatieAdvanced Medical Life Support (AMLS)
Je kunt door klinisch te redeneren frequent en minder frequent voorkomende ‘interne’ ziektebeelden op een gedegen wijze beoordelen en behandelen. Je benadert zieke patiënten met meer vertrouwen en krijgt meer inzicht in de symptomen van diverse ziektebeelden.
Meer informatieAdvanced Medical Life Support (AMLS) Refresher
Met het volgen van de AMLS Refresher is de kwaliteit van de door jou te leveren interne zorg weer helemaal up-to-date. De AMLS Refresher is gebaseerd op de 3e Course editie en op de highlights hiervan ontworpen. Hierdoor ben je beter in staat om weloverwogen beslissingen te nemen in de benadering en behandeling van interne patiënten.
Meer informatieEuSim Simulation Instructor Course (level 1)
De EuSim Simulation Instructor Course leert je een techniek om leersituaties te faciliteren en daarin een koppeling te maken naar de kernpunten van Crisis Resource Management. Je krijgt meer kennis aangeboden met betrekking tot het leren van volwassenen en bent in staat om lerende te helpen reflecteren op hun handelen.
Meer informatieGeneral Instructor Course (GIC)
Vol vertrouwen instructie verzorgen voor professionals in de gezondheidszorg. Dat is het resultaat van deze boeiende training. Na het volgen van de General Instructor Course ben je in staat om diverse didactische werkvormen in te zetten bij het verzorgen van trainingen. Je kunt aansluiten op de leerstijlen van de volwassen lerenden en hebt tools aangereikt gekregen om het leren zo optimaal mogelijk te faciliteren.
Meer informatieGeriatric Education for Emergency Medical Services (GEMS) ALS
Als ambulanceverpleegkundige vervul je een belangrijke rol in de beoordeling van de acute klachten van een geriatrische zorgvrager. Kenmerkend voor deze groep is dat de presentatie van de klachten vaak atypisch zijn. Daarnaast is het stellen van een enkelvoudige diagnose bij deze groep ouderen ingewikkeld omdat er vaak meerdere klachten zijn. Daarom is het cruciaal dat jij je als hulpverlener niet alleen focust op een enkele aandoening maar naar de ‘hele’ patiënt kijkt.
Meer informatiePediatric Emergencies for Prehospital Professionals (PEPP) ALS
Bij het verlenen van acute zorg aan kwetsbare kinderen, ben je extra alert en bereid je de hulpverlening vaak uitgebreider voor. In de PEPP ALS krijg je een structuur aangeboden waarmee je baby’s en kinderen zo goed mogelijk kunt benaderen.
Meer informatiePediatric Emergencies for Prehospital Professionals (PEPP) BLS
Je herkent vast het gevoel. Bij een melding waar een baby of kind bij betrokken is, zit je net even wat geconcentreerder achter het stuur en bereid je samen met je collega de hulpverlening mogelijk wat uitgebreider voor. Je doet voor iedere patiënt je uiterste best, maar bij kwetsbare kinderen ben je extra alert.
Meer informatiePraktijkbegeleiding
Een praktijkbegeleider heeft grote invloed op de ontwikkeling van een lerende. Of een lerende slaagt of niet slaagt, kan afhangen van de competenties en kwaliteiten van de praktijkbegeleider. Daarom is het heel waardevol dat je zicht hebt op hoe je lerenden begeleidt.
Meer informatiePre Hospital Trauma Life Support (PHTLS)
De kwaliteit van de door jou te leveren traumazorg neemt enorm toe door het volgen van de PHTLS. Je breidt je kennis verder uit waardoor je beter in staat bent om weloverwogen beslissingen te nemen in de benadering en behandeling van traumapatiënten.
Meer informatiePre Hospital Trauma Life Support (PHTLS) Experience
Voor de Ambulancezorgprofessional die de PHTLS Provider Course heeft gevolgd, bieden wij ter upgrading en het onderhoud van kennis en vaardigheden op het terrein van de acute traumatologie de PHTLS Experience aan. Als je de PHTLS Experience volgt binnen een periode van vier jaar nadat je de Provider Course hebt afgerond, verleng je hiermee de geldigheid van je PHTLS-certificaat.
Meer informatieTactical Emergency Casualty Care (TECC)
De TECC Course biedt je richtlijnen voor het beheer van traumatisch letsel waarbij meerdere / veel slachtoffers betrokken zijn binnen een aanvankelijk onveilige situatie.
Meer informatieTactical Emergency Casualty Care (TECC) Experience
Voor de ambulancezorgprofessional die de TECC Provider Course heeft gevolgd, bieden wij ter upgrading en het onderhoud van kennis en vaardigheden op het terrein van de tactische hulpverlening de TECC Experience aan. Als je de TECC Experience volgt binnen een periode van vier jaar nadat je de provider course hebt afgerond, verleng je hiermee de geldigheid van je TECC-certificaat.
Expert-classes
Thematrainingen
De dood of de gladiolen
Op de meldkamer ambulancezorg komen we in aanraking met allerlei situaties omtrent leven en dood. We begeleiden melders tijdens de geboorte van nieuw leven, alarmeren lifeliners, sturen micu/picu/nicu eenheden aan, regelen aanvragen omtrent het plaatsen van een naald ten behoeve van euthanasie. We nemen beslissingen bij meldingen omtrent overlijden; wel of geen forensisch onderzoek, inzet politie bij verdenking onnatuurlijke dood. We starten wel of niet het reanimatieprotocol of gaan in gesprek over levenswensen.
Meer informatieEMS bootcamp
‘Be prepared to be surprised’. Ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs presteren vaak onder (hoge) druk. In deze nieuwe simulatietraining leer je in twee dagen hoe je het hoofd koel houdt en onder alle omstandigheden optimaal presteert.
Deze training is ontwikkeld in samenwerking met de Erik Hein Academie en de Academie voor Ambulancezorg.
Lichamelijk onderzoek
Deze tweedaagse, interactieve, training helpt je om op gestandaardiseerde wijze een gedegen lichamelijk onderzoek uit te voeren. Het doen van lichamelijk onderzoek zorgt ervoor dat je op verantwoorde wijze tot je diagnostiek kunt komen. Je leert diverse technieken toepassen en de zorgvrager op een correcte wijze te bejegenen.
Meer informatieProactief assisteren: Basis
Na het volgen van deze interactieve, praktijkgerichte tweedaagse training heb je het medisch assisteren bij het beoordelen van frequent voorkomende interne ziektebeelden verder ontwikkeld. Je hebt kennis gemaakt met de onderzoeksmethodiek en bent in staat de ambulanceverpleegkundige te ondersteunen tijdens het klinisch redeneren en het afnemen van de anamnese. Je kunt proactief handelen tijdens de behandeling van de patiënt.
Meer informatieProactief assisteren: Cardiologie
Na het volgen van deze interactieve en praktijkgerichte training optimaliseer je je medisch assisterende kennis en vaardigheden die je gebruikt bij frequent voorkomende cardiologische ziektebeelden.
Je hebt kennis van de meest voorkomende hartritmestoornissen en bent in staat de ambulanceverpleegkundige optimaal te ondersteunen tijdens het klinisch redeneren en het afnemen van de anamnese. Daarnaast kun je proactief handelen tijdens de behandeling van de cardiologische patiënt.
Rijvaardigheid voorrangsvoertuig
In deze rijvaardigheidstraining krijg je de benodigde wettelijke en branchespecifieke kennis overgedragen om verantwoord met gebruik van optische en geluidsignalen te rijden. Daarnaast pas je deze kennis toe in een praktische rijvaardigheidstraining op de openbare weg waarna je bevoegd en bekwaam met spoed kunt rijden.
Meer informatieRijvaardigheidsafari
Na het volgen van deze training ben je als chauffeur nog meer in staat in diverse omstandigheden en situaties bewust en veilig te anticiperen. Je krijgt tijdens de training handreikingen om je rijvaardigheden verder te verbeteren en doet ervaring op die je direct kunt toepassen in de praktijk. Je straalt na het volgen van deze training nog meer vertrouwen uit tijdens je werk op de ambulance.
Meer informatieSpektakel rond het spoor
In Nederland hebben we één van de drukste spoorwegen ter wereld. In alle delen van Nederland krijgt de Ambulancezorg te maken met meldingen op, of rondom het spoor. Bij de afhandeling van deze incidenten is samenwerking met ProRail en NS onmisbaar. In deze training neem je een kijkje in de keuken van deze twee belangrijke betrokkenen bij incidenten op of rond het spoor.
Meer informatieAssessments
De Academie voor Ambulancezorg neemt met regelmaat het Landelijk Assessment Ambulancezorg af bij ambulanceprofessionals.