Naar het opleidingsoverzicht

112-centralist meldkamer ambulancezorg

Wanneer iemand belt met 112 en acute medische hulp nodig heeft, ben jij het eerste aanspreekpunt. Geen melding is hetzelfde en zeker bij spoedmeldingen telt elke minuut. Hierbij is het is van groot belang om snel en adequaat te handelen en rust te creëren in de situatie. Jij bepaalt de urgentie en de zorgtoewijzing.

112-centralist-meldlkamer

Wat kan je verwachten?

In deze opleiding leer je hoe je omgaat met spoedmeldingen (112). Je leert hoe je snel een juist beeld krijgt van de toestand van de patiënt en de noodzakelijke zorg. Goed luisteren, doorvragen, kalmte bewaren en overzicht houden is daarbij cruciaal.

Deze opleiding wordt in opdracht van de Academie voor Ambulancezorg uitgevoerd door het METS Center.

Opzet

  • Je hebt 14 opleidingsdagen in Bilthoven en doet praktijkervaring op bij de meldkamer van jouw RAV. De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch- en praktijkassessment.
  • Tijdens de lessen maken we gebruik van activerende werkvormen. Theorie wordt afgewisseld met oefencasuïstiek die in de simulatiemeldkamer wordt uitgespeeld. In de praktijk werk je aan opdrachten die gedurende de opleiding worden aangereikt.
  • Je werkt aan de volgende EPA’s: AZ-VCMKA-3.
  • De opleiding gaat uit van programmatisch toetsen. Tijdens de opleiding ontwikkel je complexe vaardigheden en competenties die je nodig hebt op de arbeidsmarkt, maar die niet in een enkele toets te vangen zijn en vragen om een bredere kijk. Bij programmatisch toetsen verzamel je datapunten met feedback in een portfolio om je ontwikkeling en voortgang te monitoren en onderbouwen.

Thema’s

Resultaat

  • Met dit certificaat op zak ben je volledig toegerust om direct aan de slag te kunnen gaan als 112-centralist op een meldkamer ambulancezorg.

Trainers

Joyce Videler-Pitlo

Meldkameronderwijs

Ellen van Aperloo

Meldkameronderwijs

Henk Botma

Meldkameronderwijs

Alle Docenten en Trainers