Naar het opleidingsoverzicht
Beoordeeld met een 7.2

Uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg (UCMKA)

In de opleiding tot uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg (UCMKA) doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om het logistieke proces op de meldkamer goed te kunnen organiseren.

Uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg

Wat kan je verwachten?

De uitgiftecentralist verzorgt het logistieke proces, plant de zorg en overlegt met de aannamecentralist de prioriteiten binnen de zorgtoewijzing. De focus ligt op logistieke taken, waardoor de opleiding ook geschikt is voor niet-verpleegkundigen!

Deze opleiding wordt in opdracht van de Academie voor Ambulancezorg uitgevoerd door het METS Center. De opleidingsdagen vinden plaats in Bilthoven.

Opzet

  • Tijdens de lessen maken we gebruik van activerende werkvormen. Theorie wordt afgewisseld met oefencasuïstiek die in de simulatiemeldkamer wordt uitgespeeld. In de praktijk werk je aan opdrachten die gedurende de opleiding worden aangereikt.
  • De RAV krijgt inzicht in de ontwikkeling van medewerkers via het portfolio.

Thema’s

De volgende thema’s komen aan bod:

EPA’s en toetsing

  • Je werkt aan de volgende EPA’s: AZ-VCMKA-4, 5 en 6.
  • De opleiding gaat uit van programmatisch toetsen. Tijdens de opleiding ontwikkel je complexe vaardigheden en competenties die je nodig hebt op de arbeidsmarkt, maar die niet in een enkele toets te vangen zijn en vragen om een bredere kijk. Bij programmatisch toetsen verzamel je datapunten met feedback in een portfolio om je ontwikkeling en voortgang te monitoren en onderbouwen.
  • Na het succesvol doorlopen van de opleiding ontvang je een diploma van de Academie voor Ambulancezorg.

Resultaat

  • Met een diploma op zak heb je alles in huis voor je werk als uitgiftecentralist op de meldkamer ambulancezorg.

opleiding Uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg
Ervaringen

"Fijne combinatie van oefenen in de simulatie meldkamer, theorie en rollenspellen. Dit maakt het afwisselend. Het gedeelte communicatie was zeer leerzaam."

Uitgiftecentralist meldkamer ambulancezorg

Trainers

Carlita Capello

Meldkameronderwijs

Henk Botma

Meldkameronderwijs

Overzicht alle trainers