Naar het opleidingsoverzicht
Beoordeeld met een 8.2

Chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg (CHLMC)

Als chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg (CHLMC) verzorg je de geplande ritten met de ambulance. Je zorgt ervoor dat de patiënt zo comfortabel en veilig mogelijk op de plaats van bestemming terecht komt.

Wat kan je verwachten?

In deze opleiding staan twee vaardigheden centraal: een goede rijvaardigheid en ondersteuning bieden bij de zorgverlening aan de patiënt. De verpleegkundige voert de daadwerkelijke zorg uit, waarbij de chauffeur ondersteunt in het aanreiken en zo nodig handelingsgereed maken van materialen en medicijnen.

  • Je volgt een rijvaardigheidstraining waarin het gebruik maken van ontheffingen op de verkeerswet en –regelgeving aan bod komt. Je leert de ambulance zo optimaal mogelijk te bedienen en beheersen om de ritten voor de patiënten zo comfortabel mogelijk te laten verlopen.
  • Gedurende de opleiding zijn er verschillende integratiemomenten met professionals in opleiding (PIO) tot  verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg (VPMC). Het samen oefenen, trainen en praktisch examineren geeft een toegevoegde waarde aan de vorming van een competente chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg, omdat je in de praktijk samen een team vormt op de ambulance.

Opzet van de opleiding

  • De opleiding bestaat uit een theoretisch en een praktijkgedeelte en 7 thema’s.
  • De onderdelen rijvaardigheid en zorgverlening worden beiden afgesloten met een theoretisch en praktisch assessment.
  • Je bent geslaagd na een positieve beoordeling van de Academie voor Ambulancezorg en jouw werkgever (RAV).

Resultaat

  • Met jouw diploma op zak beschik je over alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om aan de slag te gaan als chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg.

ambulance
Ervaringen

"Goed opgeleide docenten met veel ervaring. Fijne mensen die rust in de lessen kunnen bewaren en indien nodig kunnen aanjagen. Ik voelde me goed begeleid en klaargestoomd voor het assessment."

Chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg

Trainers

Laura Mol

Opleiding AVP en ACH

Iwan Vol

Opleiding AVP, ACH, VPMC en CHLMC

Viktor Koot

Opleiding ACH

Bas Kavelaar

Opleiding ACH

Overzicht alle trainers