Naar het opleidingsoverzicht

Aannamecentralist meldkamer ambulancezorg

Goede en tijdige medische hulpverlening begint bij de aannamecentralist. In deze opleiding leer je hoe je alert en professioneel omgaat met uiteenlopende meldingen. Hierbij kan het gaan om 112-meldingen of meldingen van ketenzorgpartners zoals huisartsen, ziekenhuizen of verpleeghuizen. Je bent een belangrijke schakel tussen de hulpvrager, uitgiftecentralist en het ambulanceteam.

aanname-centralist-mets-opleiding

Wat kan je verwachten?

Het is belangrijk dat je snel een juist beeld krijgt van de toestand van de patiënt en de noodzakelijke zorg. Als aannamecentralist moet je alert en professioneel reageren in allerlei situaties. Er wordt van je verwacht dat je overzicht bewaart, goed luistert, doorvraagt, mensen kalmeert en begeleidt bij het verlenen van eerste hulp. Je bepaalt de urgentie van de meldingen en start de hulpverlening op.

Deze opleiding wordt in opdracht van de Academie voor Ambulancezorg uitgevoerd door het METS Center.

Opzet

  • Je hebt opleidingsdagen in Bilthoven en doet praktijkervaring op bij de meldkamer van jouw RAV. De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch- en praktijkassessment.
  • Tijdens de lessen maken we gebruik van activerende werkvormen. Theorie wordt afgewisseld met oefencasuïstiek die in de simulatiemeldkamer wordt uitgespeeld. In de praktijk werk je aan opdrachten die gedurende de opleiding worden aangereikt.
  • Je werkt aan de volgende EPA’s: AZ-VCMKA-1, 2 en 3.
  • De opleiding gaat uit van programmatisch toetsen. Tijdens de opleiding ontwikkel je complexe vaardigheden en competenties die je nodig hebt op de arbeidsmarkt, maar die niet in een enkele toets te vangen zijn en vragen om een bredere kijk. Bij programmatisch toetsen verzamel je datapunten met feedback in een portfolio om je ontwikkeling en voortgang te monitoren en onderbouwen.

Thema’s

Resultaat

  • Met dit certificaat op zak ben je volledig toegerust om direct aan de slag te kunnen gaan als aannamecentralist op een meldkamer ambulancezorg.

Trainers

Anneke Zijlstra

Meldkameronderwijs

Joyce Videler-Pitlo

Meldkameronderwijs

Carlita Capello

Meldkameronderwijs

Ellen van Aperloo

Meldkameronderwijs

alle Docenten en Trainers