Kwaliteit zit vooral in de mensen.
Of je nu werkt op de ambulance of de meldkamer. Het is belangrijk dat je je blijft ontwikkelen en jouw kennis en vaardigheden op peil houdt. Bekijk hieronder alle trainingen, ook voor instructeurs en trainers!
Trainingen
Geriatric Education for Emergency Medical Services (GEMS) ALS
Eerstvolgende datum: 7 november 2024Het aantal patiënten van 65 jaar en ouder groeit sterk. Acute zorg verlenen aan deze geriatrische patiënten vraagt om specialistische kennis. Na het volgen van de GEMS ALS heb je je verdiept in het beoordelen en behandelen van ouderen en kun je extra van betekenis zijn voor deze kwetsbare groep.
Tactical Emergency Casualty Care (TECC) Provider
Eerstvolgende datum: 12 november 2024De TECC Provider is een zeer relevante training. Focus ligt op tactisch medisch handelen bij terroristische dreiging en incidenten met veel slachtoffers.
Trauma Training Ambulancezorg (TTAZ)
Eerstvolgende datum: 14 november 2024Hoe neem jij als ambulancezorgprofessional weloverwogen beslissingen in de benadering en behandeling van traumapatiënten? Dat staat centraal in deze nieuwe en unieke trauma training die is toegespitst op de hoge standaarden in de Nederlandse ambulancezorg.
Proactief assisteren: Cardiologie
Eerstvolgende datum: 13 januari 2025Wil jij je collega-verpleegkundige zo optimaal mogelijk ondersteunen bij de beoordeling en behandeling van een patiënt met een cardiologisch ziektebeeld? Dan is de training ‘proactief assisteren: cardiologie’ echt iets voor jou! De training ‘proactief assisteren: cardiologie’ sluit naadloos aan op de tweedaagse training ‘proactief assisteren basis’.
Diagnostisch denken
Eerstvolgende datum: 10 februari 2025Ontketen je innerlijke Dr. House met de training Diagnostisch denken. Ontwikkel je vermogen om kritisch te kijken naar de zorg die je biedt en ontdek hoe je breder kunt vragen en denken voor een beter onderbouwde behandeling. Tijdens deze training leer je de kneepjes van het analyseren en evalueren van de situatie van de patiënt, het verfijnen en verdiepen van de anamnese, het uitvoeren van gericht lichamelijk onderzoek, het opstellen van differentiaaldiagnoses, en het zorgvuldig afwegen van behandelingsopties.
Lichamelijk onderzoek
Eerstvolgende datum: 12 februari 2025Naast de anamnese bestaat de basis van diagnostiek uit een goed lichamelijk onderzoek. Met deze praktijkgerichte training fris je jouw kennis van de anatomie en fysiologie op en leer je diverse technieken die je direct kunt toepassen bij de uitvoering van het lichamelijk onderzoek. Een onmisbare training voor elke ambulanceverpleegkundige of medisch hulpverlener!
Proactief assisteren: Basis
Eerstvolgende datum: 13 februari 2025Wil jij je collega zo optimaal mogelijk ondersteunen bij het beoordelen van ziektebeelden? Dan is deze training echt iets voor jou. Deze training sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van de Advanced Medical Life Support en is daarmee van grote waarde voor iedere ambulancechauffeur.
Kritisch redeneren VPMC
Eerstvolgende datum: 20 maart 2025De middencomplexe Ambulancezorg is intussen als professionele beroepsgroep niet meer weg te denken in het prehospitale zorgdomein. Om jou als verpleegkundige middencomplexe Ambulancezorg hierin maximaal te ondersteunen hebben wij, met en door professionals uit het werkveld, de training Kritisch redeneren ontwikkeld.
Tactical Emergency Casualty Care (TECC) Experience
Eerstvolgende datum: 16 april 2025Herhaling blijft een nuttige en krachtige vorm van leren. Houd jouw kennis en vaardigheden op het terrein van de tactische hulpverlening up-to-date met de TECC Experience!
ALS recertificering
De ALS recertificering is voor iedereen die na de ALS provider zijn theoretische kennis en praktische vaardigheden wil opfrissen ter behoud van het ALS-certificaat.
Advanced Life Support (ALS)
Het uitvoeren van een reanimatie is een teamprestatie. Heldere communicatie, een goede samenwerking en leiderschap zijn hierbij cruciaal. Het doel van deze intensieve tweedaagse training is het volgens het protocol (NRR/ ERC) leren uitvoeren van Advanced Life Support.
Praktijkbegeleiding update
Ben jij al een tijd aan de slag als praktijkbegeleider en wil je je kennis vergroten? Dan is de Praktijkbegeleiding update voor jou. Tijdens deze tweedaagse ga je samen met andere ervaren praktijkbegeleiders aan de slag om een stap dieper te gaan met je kennis over begeleiden. Met nieuwe kennis over feedback geven en de achterliggende gedachte van toetsing vergroot jij de slagingskans van jouw professionals in opleiding (PIO).
Spektakel rond het spoor (MKA)
Nederland kent één van de drukste spoorwegen ter wereld. De ambulancezorg krijgt veel meldingen op of rondom het spoor. Bij de afhandeling van deze incidenten is samenwerking met ProRail en NS onmisbaar. Welke uitdagingen en overwegingen zijn er in de meldkamer wanneer de patiënt zich in de trein of elders op het spoor bevindt?
De dood of de gladiolen (MKA)
In deze training voor meldkamercentralisten gaan we dieper in op vragen bij leven en overlijdensgevallen waar je mee te maken hebt op de meldkamer.
Geriatric Education for Emergency Medical Services (GEMS) BLS
De groeiende vergrijzing heeft gevolgen voor de hulpverlening van ambulancezorgprofessionals. Passende zorg bieden aan de geriatrische patiënt vraagt om specifieke kennis. Tijdens deze training leer je hoe je de oudere patiënt nog beter kunt begeleiden in de ambulance.
Advanced Medical Life Support (AMLS) Refresher
Met het volgen van de AMLS Refresher is de kwaliteit van de door jou te leveren interne zorg weer helemaal up-to-date. De AMLS Refresher is gebaseerd op de 3e Course editie en op de highlights hiervan ontworpen. Hierdoor ben je beter in staat om weloverwogen beslissingen te nemen in de benadering en behandeling van interne patiënten.
METS GIC
De METS GIC is een algemene instructeurstraining waarmee je als beginnend of ervaren instructeur jouw onderwijskundige competenties (verder) ontwikkelt.
EuSim Simulation Instructor Course level 1
Een driedaagse simulatietraining voor acute zorgprofessionals. Je leert debriefen, scenario's ontwikkelen en deze implementeren in de eigen werkomgeving.
Rijvaardigheidsafari
Vlot, veilig en comfortabel vervoeren van de patiënt en jouw collega is als ambulancechauffeur jouw kernverantwoordelijkheid. Deze tweedaagse training is voor ervaren en beginnende professionals de ultieme rijvaardigheidstest. Ga jij het avontuur aan om een nóg behendiger ambulancechauffeur te worden?
Advanced Medical Life Support (AMLS) Provider
Out of the box denken bij het beoordelen van een patiënt, dat leer je tijdens deze tweedaagse AMLS. In de training wordt veel aandacht besteed aan het analyseren en evalueren van de situatie van de patiënt, het uitdiepen van de anamnese, gericht lichamelijk onderzoek, het opstellen van een differentiaal diagnose en het afwegen van behandelingsopties.
Rijden met Optische en Geluidssignalen 2.0
Ben je een ervaren ambulancechauffeur en wil je jouw kennis, vaardigheden en inzichten bij het rijden met OGS nog verder verbreden en verdiepen? Ben je praktijkbegeleider en wil je op de hoogte zijn van de laatste inzichten en de bijbehorende rijtechnieken leren toepassen? Dan is deze training voor jou!
Praktijkbegeleiding
Een praktijkbegeleider heeft grote invloed op de ontwikkeling van een professional in opleiding (PIO). De slagingskans van de PIO is mede afhankelijk van de competenties en kwaliteiten van de praktijkbegeleider. Wil jij jouw inzichten in het begeleiden van aankomende professionals vergroten? Volg dan de training praktijkbegeleiding.
Presteren onder druk. EMS Bootcamp
‘Be prepared to be surprised’. Ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs presteren vaak onder hoge druk. In deze simulatietraining leer je in twee dagen hoe je het hoofd koel houdt en onder alle omstandigheden goede zorg kunt blijven verlenen.
Immediate Life Support (ILS)
Het uitvoeren van een reanimatie is een teamprestatie. In deze ééndaagse training staat jouw rol als arts, gespecialiseerd verpleegkundige of ambulancechauffeur als lid van een reanimatieteam centraal.
Pediatric Emergencies for Prehospital Professionals (PEPP)
Je herkent vast het gevoel. Bij een melding waar een baby of kind bij betrokken is, zit je net even wat geconcentreerder achter het stuur en bereid je samen met je collega de hulpverlening mogelijk wat uitgebreider voor. Je doet voor iedere patiënt je uiterste best, maar bij kwetsbare kinderen ben je extra alert.