Naar het opleidingsoverzicht
Beoordeeld met een 8.2

Verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg (VPMC)

De verpleegkundige middencomplex ambulancezorg biedt zorg aan patiënten bij voorspelbare, niet levensbedreigende situaties. Je zorgt ervoor dat de patiënt comfortabel en veilig begeleid wordt naar de plaats van bestemming.

Wat kan je verwachten?

Als verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg (VPMC) verzorg je het geplande vervoer met de ambulance. Je begeleidt mensen naar het ziekenhuis en vanuit het ziekenhuis naar een andere plek, zoals een verzorgingstehuis.

Opzet

  • Je leert aan de hand van het kwaliteitskader laag- en middencomplexe ambulancezorg aandacht en zorg te bieden aan de patiënt onderweg.
  • In verschillende thema’s komt de theorie aan bod en maak je opdrachten. Daarnaast zijn er praktijkopdrachten die je uitvoert op de ambulance.
  • Er wordt aandacht besteed aan ziektebeelden waarmee je in de uitvoering van je werk te maken kunt krijgen en leert diverse handelingen te verrichten zoals de toediening van pijnstilling volgens protocol, ritmebewaking en het continueren van een infuus.
  • Gedurende de opleiding zijn er verschillende integratiemomenten met professionals in opleiding (PIO) tot chauffeur laag- en middencomplexe ambulancezorg (CHLMC). Het samen oefenen, trainen en praktisch examineren geeft een toegevoegde waarde aan de vorming van een competente verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg, omdat je in de praktijk samen een team vormt op de ambulance.
  • De opleiding wordt afgesloten met een theoretisch en praktisch assessment.

Resultaat

  • Met je diploma op zak beschik je over alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om direct aan de slag te kunnen als verpleegkundige middencomplexe ambulancezorg.

Trainers

Eline Bruns

Opleiding AVP, ACH en VPMC

Laura Mol

Opleiding AVP en ACH

Peter Vennik

Opleiding AVP. ACH en VPMC

Overzicht alle trainers