Naar het opleidingsoverzicht
Beoordeeld met een 7.6

Verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg (VCMKA)

Tijdens de opleiding VCMKA doe je alle kennis en vaardigheden op die nodig zijn om het gehele proces van indiceren tot adviseren goed te laten verlopen. Je wordt zorgvuldig voorbereid op de uitdagende functie van verpleegkundig centralist op de meldkamer.

verpleegkundig centralist meldkamer

Wat kan je verwachten?

Deze opleiding wordt in opdracht van de Academie voor Ambulancezorg uitgevoerd door het METS Center. De opleidingsdagen vinden plaats in Bilthoven. De opleiding kan worden gevolgd door medewerkers van meldkamers ambulancezorg die gebruik maken van ProQA en NTS als triagesysteem.

Opzet

  • Tijdens de lessen maken we gebruik van activerende werkvormen. Theorie wordt afgewisseld met oefencasuïstiek die in de simulatiemeldkamer worden uitgespeeld.
  • De RAV krijgt inzicht in de ontwikkeling van medewerkers via het portfolio.

Thema’s

De volgende thema’s komen aan bod:

EPA’s en toetsing

  • Je werkt aan de volgende EPA’s: AZ-VCMKA-1, AZ-VCMKA-2, AZ-VCMKA-3, AZ-VCMKA-4, AZ-VCMKA-5 en AZ-VCMKA-6.
  • De opleiding gaat uit van programmatisch toetsen. Je ontwikkelt complexe vaardigheden en competenties die je nodig hebt op de arbeidsmarkt, maar die niet in een enkele  toets te vangen zijn en vragen om een bredere kijk. Bij programmatisch toetsen verzamel je datapunten met feedback in een portfolio om je ontwikkeling en voortgang te monitoren en onderbouwen.
  • Je hebt twee assessments (voor EPA 1, 2, 3 en EPA 4, 5, 6). De assessments zijn bedoeld om te meten waar je al sterk in bent en waar je je nog verder in kunt ontwikkelen.

Resultaat

  • Met dit diploma op zak ben je volledig toegerust om direct aan de slag te kunnen als verpleegkundig centralist op een meldkamer ambulancezorg.

Ervaringen

"Echte vakdocenten met veel kennis en werkzaam in het werkveld. Goede voorbereiding voor het eindassessment. Logistieke lessen waren goed. Erg leuk om de passie te zien!"

Verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg

Trainers

Anneke Zijlstra

Meldkameronderwijs

Ellen van Aperloo

Meldkameronderwijs

Joyce Videler-Pitlo

Meldkameronderwijs

Overzicht alle trainers