Updates

Nieuws

Bereikbaarheid 15 & 16 juni

14 juni 2023

Op 15 en 16 juni 2023 is de Academie minder goed bereikbaar. We werken deze dagen aan onze eigen deskundigheid tijdens de Academie 2-daagse. Maandag 19 juni staan we weer voor je klaar.

Lees verder

HR-adviseur gezocht!

17 mei 2023

Wij zijn op zoek naar een HR-adviseur voor 18-24 uur per week.

Geïnteresseerd? Lees hier meer over de rol en de sollicitatieprocedure.

Lees verder

Individueel inschrijven

27 juni 2022

Vanaf 1 juli 2022 is het ook voor ambulancezorgprofessionals mogelijk om zichzelf in te schrijven voor post-initiële opleidingen van de Academie voor Ambulancezorg.

Lees verder

Continuering onderwijs met afschaling voorzorgsmaatregelen

22 februari 2022

De Academie voor Ambulancezorg continueert het initiële onderwijs, het post initiële onderwijs en de landelijke assessments afgestemd op de 3 afgekondigde stappen op basis waarvan de Corona-voorzorgsmaatregelen worden afgeschaald en ons land weer open gaat. Om besmettingen zoveel mogelijk te voorkomen, behouden we een aantal basisregels. Hierin volgen we het advies van het kabinet.

Lees verder

Maatregelen onderwijs verlengd tot 15 januari

5 januari 2022

Hoewel de lagere- en middelbare scholen weer open gaan, zijn er veel onzekerheden ten aanzien van de Omikronvariant. Het kabinet vindt de risico’s van een heropening van het mbo- en het hoger onderwijs nog te groot. De Academie voor Ambulancezorg volgt het overheidsbeleid. Dit betekent dat het initiële onderwijs doorgaat en helaas alle bij- en nascholingen en landelijke assessments tot 15 januari worden geannuleerd.

Lees verder

Harde lockdown; onderwijs opgeschort tot 9 januari

19 december 2021

Opnieuw een harde klap. Tijdens de extra persconferentie op 18 december heeft het kabinet een harde lockdown afgekondigd die direct op zondag 19 december ingaat. Dit betekent dat alle sectoren moeten sluiten en het onderwijs wordt stopgezet, voorlopig tot en met 9 januari 2022. Met uitzondering van het initiële onderwijs van de Academie voor Ambulancezorg worden onze onderwijsactiviteiten (bij- en nascholingen en het landelijk assessment) in deze periode opgeschort.

Lees verder

Onderwijs op de Academie gaat door

28 november 2021

Wederom zijn door het kabinet nieuwe maatregelen afgekondigd in de strijd tegen het COVID-virus. Het onderwijs op de Academie voor Ambulancezorg kan doorgang vinden, maar wel met inachtneming van extra maatregelen.

Lees verder

Nieuwste aanwinst: Lichamelijk onderzoek

26 oktober 2021

De Academie heeft het afgelopen jaar niet stil gestaan en is druk bezig geweest met de ontwikkeling van nieuwe scholingen. Recent werden al Proactief assisteren: cardiologie en Ambulancezorgconsult geïntroduceerd. Nu is de beurt aan nog een nieuwe tweedaagse training: Lichamelijk onderzoek.

Lees verder

Nieuw: Ambulancezorgconsult

21 oktober 2021

Wat als het zorgpad thuislaten wordt? Over deze vraag buigen verpleegkundig meldkamer centralisten, ambulanceverpleegkundigen, bachelor medisch hulpverleners en ambulancechauffeurs zich in de nieuwe thematraining ‘Ambulancezorgconsult’.

Lees verder

Studenten Politieacademie en Academie voor Ambulancezorg trainen samen

30 juni 2021

Gisteren, dinsdag 29 juni, hebben studenten van de Politieacademie en de Academie voor Ambulancezorg samen in een gesimuleerde setting getraind. Als trainingslocatie is het praktijksimulatiecentrum ‘Het Experium’ van de Academie voor Ambulancezorg ingezet.

De trainingsdag was een try-out. Wel is de intentie uitgesproken hier een structureel vervolg aan te geven.

Lees verder

Proactief assisteren: Cardiologie

26 maart 2021

In navolging van de zeer succesvolle tweedaagse training ‘Proactief assisteren’ kunnen wij met trots melden dat we de ‘Proactief assisteren’ catalogus uitgebreid hebben met een ééndaagse training ‘Proactief assisteren: Cardiologie’, waarbij we verder de verdieping in gaan binnen het onderwerp cardiologie.

Lees verder

Onderwijsactiviteiten tot nader order gestopt

14 december 2020

Tijdens de persconferentie d.d. 14 december is door het kabinet een lockdown afgekondigd. Dit betekent dat de Academie voor Ambulancezorg vanaf woensdag 16 december de onderwijsactiviteiten tot nader order stopzet.

Lees verder

Film COVID-19 maatregelen

9 oktober 2020

De Academie voor Ambulancezorg heeft een korte film gemaakt dat duidelijk maakt hoe de genomen COVID-19 maatregelen zijn toegepast op de Academie.

Lees verder

Update COVID-19-maatregelen

2 oktober 2020

De Academie voor Ambulancezorg besluit het advies van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Welzijn op te volgen en voegt het dragen van een mondkapje door studenten en medewerkers van de Academie, toe aan de lijst van COVID-19-maatregelen.

Lees verder

Update COVID-19-maatregelen

21 augustus 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van afgelopen week en de geluiden over oplopende besmettingen is binnen de Academie voor Ambulancezorg het COVID-19-dossier opnieuw gelicht. We hebben een aantal besluiten genomen die van invloed zijn voor het komende najaar.

Lees verder

Waar staan we nu

1 april 2020

Lees hier de laatste stand van zaken bij de Academie voor Ambulancezorg in verband met COVID-19.

Lees verder

Bedrijfsmagazine

20 november 2019

De Academie voor Ambulancezorg heeft een magazine gemaakt waarin wij de medewerkers en sector bekend willen maken met onze nieuwe missie & visie en de bijbehorende kernwaarden: Verbinden, Verbeteren, Vernieuwen.

Lees verder

Academie ontvangt CZO-accreditatie

10 juli 2019

Academie voor Ambulancezorg viert feest met studenten, medewerkers, docenten, staf en simulatiepatiënten voor het verkrijgen van de CZO accreditatie voor de opleiding tot ambulanceverpleegkundige lange tranche

Lees verder

Informatie Lange Tranche opleiding tot ambulanceverpleegkundige (LTAVP)

12 juni 2019

Informatie Lange Tranche opleiding tot ambulanceverpleegkundige (LTAVP)

Al enige tijd werken wij samen met een aantal RAV’s aan een nieuwe opleiding: de Lange Tranche opleiding tot Ambulanceverpleegkundige (LTAVP). Op dit moment is de opzet van het curriculum gereed, de CZO-aanvraag is ingediend, het eerste startmoment is bijna vol en het tweede startmoment is bekend. Tijd om in deze special ‘lange tranche ambulanceverpleegkundige’ de belangrijkste informatie op een rij te zetten.

Lees verder

SESAM-congres 2018

26 juli 2018

Dit jaar vond op 27-29 juni het Sesam-congres in Bilbao plaats. Een 4-tal collega’s was namens de Academie voor Ambulancezorg aanwezig. Zij hebben verschillende sessies bijgewoond en deelgenomen aan diverse workshops. Over deze dagen is een verslag gemaakt dat we graag met jullie delen.

Lees verder

Een aanrijding met de ambulance

26 juni 2018

Bij onze rijvaardigheidsdocenten werd de vraag voorgelegd welke verantwoordelijkheden er bij de ambulancechauffeur ligt voor patiënten en overige bijrijders bij een ongeval. Er bleek dat niet voor 100% duidelijk was wat daar wettelijk over is vastgelegd. Na uitgebreid overleg met het Landelijk Parket is hier een officieel Memo over tot stand gekomen. Omdat de Academie van mening is dat deze informatie voor alle chauffeurs van belang is, heeft dit in samenwerking met het Landelijk parket geresulteerd in een artikel dat inmiddels gepubliceerd in het vakblad van V&VN. Ook wij delen dit artikel graag met onze collega ambulanceprofessionals.

Lees verder

Uitslag Poll ‘Omgaan met de psychiatrische patiënt’

20 februari 2018

Eind vorig jaar hebben wij de poll ‘Omgaan met de psychiatrische patiënt’ uitgezet. Hiermee willen wij peilen of er in de ambulancezorg behoefte is aan een vierdaagse training ‘Omgaan met psychiatrische patiënten’. Deze poll hebben wij via verschillende kanalen gedeeld met het verzoek deze in te vullen. Zo ook op onze website.

 

Lees verder

Nederlandse versie AMLS-boek

29 augustus 2017

Vandaag vond de officiële overhandiging van het vertaalde AMLS-boek plaats. Albert van Eldik en Stan Hanneman namen een exemplaar in ontvangst, namens V&VN Ambulancezorg (licentiehouder NEAMT-cursussen).

Lees verder

Inauguratie TECC geslaagd!

24 februari 2017

Op 22 en 23 februari vond de inauguratie plaats van de Tactical Emergency Casualty Care (TECC) Course. The National Association of Emergency Medical Technicians (NAEMT) heeft deze inauguratiecursus positief beoordeeld en de deelnemers hebben als eerste in Nederland het TECC-certificaat behaald. Vanaf april zal de TECC Course te volgen zijn voor iedere ambulancehulpverlener.

Lees verder

AvA Voetbaltoernooi, ben jij er ook bij?

23 februari 2017

Na een geweldige eerste editie van ons eigen voetbaltoernooi in 2015, is het dit jaar tijd om weer het duel aan te gaan met de andere RAV’en. Reserveer daarom 14 april (Goede Vrijdag) alvast in je agenda en meld je aan!

Lees verder

TECC inauguratiecursus

23 december 2016

Volgend jaar gaat de Academie voor Ambulancezorg starten met de Tactical Emergency Casualty Care (TECC) Course. Daaraan voorafgaand vindt op 22 en 23 februari 2017 de audit van de Nederlandse versie plaats in de vorm van een inauguratiecursus.

Lees verder

Academie voor Ambulancezorg reikt bevoegdheidspas OGS uit

30 augustus 2016

Op 1 april 2015 is de ministeriële vrijstelling van kracht gegaan om op de openbare weg rijonderricht te mogen geven of te krijgen in het besturen van een voorrangsvoertuig.

Studenten die in 2016 gestart zijn met de initiële opleiding tot ambulancechauffeur ontvangen na afronding van de Basismodule Rijvaardigheid Voorrangsvoertuig (BRV) een bevoegdheidspas OGS.

Lees verder

SESAM congres 2016

23 november 2015

Ben jij ambulanceprofessional en wil je kans maken op een reis naar het SESAM congres 2016 (15 – 17 juni) te Lissabon? Lees dan verder…

LET OP! Abstract indienen uiterlijk 15 februari 2016!

Lees verder

Realistische cursus ‘Incidenten met gevaarlijke stoffen (CBRN)’

8 september 2015

Een van de cursisten gaf de beoordeling ‘Erg realistische opgezette cursus, inclusief geur en geluid’ een andere cursist gaf aan: ‘een must voor alle ambulanceprofessionals’.

De Academie voor Ambulancezorg is er trots op dat zij een waardevolle cursus als deze kunnen aanbieden in samenwerking met het CBRN Centrum van het Ministerie van Defensie en Ambulance Amsterdam.

Lees verder

Geslaagde(n) opleiding voor meldkamercentralisten op Curaçao

2 september 2015

Afgelopen zaterdag, 29 augustus, ontving een groep studenten van de initiële opleiding tot verpleegkundig centralist meldkamer ambulancezorg op Curaçao hun diploma. Deze diploma-uitreiking gebeurde in aanwezigheid van Minister van Gezondheidszorg Bernhard Whiteman.

Lees verder

Vakbeurs, Symposium en Ambulance Challenge 6 en 7 april 2016

8 juli 2015

Op 6 en 7 april 2016 wordt er een interessant tweedaags ambulance evenement te Harderwijk georganiseerd. De organisatie van dit evenement is in handen van V&VN Ambulancezorg en de Academie voor Ambulancezorg. De feestelijke afsluiting verzorgt Ambulancezorg Nederland. Het thema van het evenement is ‘Leiderschap in Ambulancezorg’.

Lees verder