Terug naar nieuwsoverzicht

Podcast over de Trauma Training Ambulancezorg (TTAZ)

In de nieuwste aflevering van Ambulance - de Podcast met Ivo van Asperen staat de tweedaagse Trauma Training Ambulancezorg (TTAZ) centraal! Ivo gaat in gesprek met twee facultyleden en mede-ontwikkelaars: Rob Eradus (ambulanceverpleegkundige en docent) en Iscander Maissan (urgentie-anesthesioloog en MMT-arts op de Lifeliner 2).

ambulance podcast

Nu te beluisteren via Spotify (en Apple podcast)!

Een boeiend gesprek over traumazorg in Nederland en de meerwaarde van de nieuwe traumatraining, waarmee je jouw kennis verdiept, gericht cruciale vaardigheden oefent en zo extra waarde toevoegt aan jouw aandeel binnen de keten van traumazorg!

Aan bod komt o.a.:

  • het belang van het stellen van prioriteiten, een snelle en juiste keuze van het ziekenhuis en het sparren met het MMT;
  • de pathofysiologische veranderingen na een trauma, vooral ook bij ouderen en zwangeren;
  • hoe leerzaam het is om veel in scenario’s te oefenen, je collega’s te observeren en ervaringen uit te wisselen;
  • het oefenen met dierlijk orgaanweefsel op de skill Airway (coniotomie), zodat je de vrije ademweg op het strottenhoofd kan oefenen en daadwerkelijke drukweerstand van het orgaan kan ervaren.
  • het ongoing assessment, waarbij stress voor een eindtoets verleden tijd is. Je krijgt gedurende de training feedback en reflecteert op je handelen.

Interesse in de TTAZ-training?

Er zijn nog plekken vrij voor dit jaar! Check de trainingsdata en meer informatie op de trainingspagina: Trauma Training Ambulancezorg.

trauma training ambulance opleiding auto
Terug naar nieuwsoverzicht