Faciliteiten

Elektronische leeromgeving

Binnen de effectieve mix van leer- en werkvormen die de Academie gebruikt neemt de elektronische leeromgeving (ELO) een belangrijke plaats in. Het biedt studenten onderwijs op maat in een veilige afgeschermde omgeving. De ELO biedt ondersteuning bij het organiseren en communiceren over het lesproces en bij de overdracht van informatie en lesmateriaal. Zo hebben studenten bijvoorbeeld toegang tot de aangeboden lesstof, lesroosters, examenreglementen, toetsen en het portfolio. Om de interactie tussen docenten en studenten te vereenvoudigen is binnen de ELO een forum-functionaliteit beschikbaar. Met behulp van digitale enquêtes wordt feedback verzameld die kan worden gebruikt ter verbetering van de opleidingen. In de cursistendossiers zijn de studievorderingen zichtbaar voor alle betrokkenen: studenten, docenten en werkbegeleiders.

Voor de opleidingen

De Academie beschikt over moderne opleidingsfaciliteiten. De meeste praktijklokalen zijn uitgerust met een videosysteem en smartboard. Er zijn tablets beschikbaar die onder andere gebruikt worden voor de (digitale) toetsmomenten, beoordelingen en evaluaties.

Er wordt gebruik gemaakt van geavanceerd oefenmateriaal (o.a. Laerdal). Ten behoeve van het simulatieonderwijs zijn er speciale ruimtes ingericht. Ook is er een grote, compleet geoutilleerde, vergader- en presentatiezaal alsmede meerdere kleinere vergaderruimtes met smartboards. Daarnaast hebben studenten/cursisten de beschikking over een multifunctionele ruimte met internetcafé. Er zijn specifieke werkruimtes voor docenten en onderzoekers, technische en huishoudelijke assistentie, lotussen, receptie, administratieve ondersteuning en management. Per dag kunnen ongeveer honderd studenten en cursisten gehuisvest worden.

Buiten de Academie voor Ambulancezorg zijn twee autowrakken geplaatst ten behoeve van het simulatieonderwijs. Op de parkeerplaatsen zijn elektriciteitsaansluitingen om onder andere de apparatuur in de ambulances te voorzien van stroom en om elektrische auto’s te laden.

Tegenover de Academie staat het trainingscentrum Experium. Hier is een omgeving gecreëerd waar meerdere scenario’s uitgevoerd kunnen worden in een zeer realistische setting. Beleving en opgaan in de situatie, daar draait het om op deze locatie. In het trainingscentrum vindt onder andere de TECC-cursus plaats.

Locatie

De Academie voor Ambulancezorg is gevestigd op het Bouw- en Infrapark te Harderwijk. Het park biedt faciliteiten als voldoende parkeergelegenheid, hotel en restaurant waar de studenten/cursisten lunchen. Het park is centraal gelegen in midden Nederland, pal aan de snelweg A28 (Amersfoort-Zwolle).

Naast het bouw en infra park is er ook een Van der Valk hotel gevestigd waar de studenten/cursisten kunnen overnachten.