Zorgverlening voor de zorgambulancechauffeur

Als zorgambulancechauffeur speel je een belangrijke rol in het verlenen van hoogwaardige zorg binnen het bestelde vervoer. Deze thematraining breidt je kennis uit ten aanzien van thema’s als oncologie, palliatieve zorg en interne ziektebeelden.

Resultaat
Aan het einde van deze training ben je in staat om op patiëntveilige wijze (CRM) adequate zorg te verlenen aan diverse patiëntencategorieën. Je kunt je kennis ten aanzien van interne ziektebeelden en oncologie vertalen naar praktische situaties. Daarnaast ben je in staat om patiënten te begeleiden waarbij palliatieve en/of terminale zorg noodzakelijk is. Ook ken je de meldcode naar aanleiding van een vermoeden van huiselijk geweld.

Opzet
De thematraining Zorgverlening is een praktisch ingestoken training die zorgambulancebegeleiders en zorgambulancechauffeurs samen kunnen volgen. De praktijk wordt op deze wijze zo goed mogelijk benaderd. Bij de thematraining is een leeromgeving ingericht waar je informatie, leermiddelen en opdrachten kunt vinden. In de training wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen en stimuleren we het leren van en met elkaar. Er is volop ruimte om je eigen ervaringen in te brengen.

Voorbereiding
Om een zo optimaal mogelijk rendement van deze training te kunnen behalen, vragen we je om je goed voor te bereiden op deze training. In de digitale leeromgeving zijn wat filmpjes en opdrachten opgenomen.

Afronding
Na afloop van deze thematraining ontvang je een bewijs van deelname van de Academie voor Ambulancezorg.