Zorg rondom de verwarde patiënt

Als ambulancemedewerker kom je ook in aanraking met verwarde personen. Hoe ga je hiermee om en hoe ga je in deze situaties te werk? Weet je wat je rechten en plichten zijn? Tijdens deze training leer je hoe je het beste om kunt gaan met verwarde personen en hoe je de verwarde patiënt zelfverzekerder kunt benaderen en veilig vervoeren.

Resultaat

Je bent op de hoogte van de actuele wetgeving rondom de benadering en het vervoer van verwarde personen. Je kennis van de verschillende ziektebeelden uit de psychopathologie is uitgebreid en/of opgefrist. Je bent in staat diverse technieken toe te passen die gericht zijn op contactherstel met de patiënt, zodat je zorg kunt verlenen.

Opzet

De thematraining bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. Tijdens de training gaan we dieper in op psychopathologie en de verschillende ziektebeelden uit de DSM. We behandelen daarnaast de actuele wetgeving rondom noodweer en noodweer met exces én de rechten en plichten van ambulancepersoneel in dergelijke situaties.

Gedurende deze training behandelen we technieken die gericht zijn op het contactherstel met de patiënt:

  • Non-verbale technieken en beïnvloedingsstrategieën
  • Fysieke bevrijdingstechnieken
  • Technieken voor veilig vervoer

Tijdens de training is veel tijd en ruimte om je kennis en ervaring rondom dit thema uit te wisselen met je medecursisten.

Afronding

De training ‘Zorg rondom de verwarde patiënt’ duurt 1 dag. Aan het einde van de dag ontvang je een bewijs van deelname.