Rijvaardigheidsafari

Als ambulancechauffeur heb je de grote verantwoordelijkheid om je patiënt en je collega vlot, veilig en comfortabel te vervoeren. Deze unieke rijvaardigheidstraining daagt je uit in verschillende situaties en diverse omstandigheden. Zowel beginnende als ervaren ambulancechauffeurs nodigen we uit om deel te nemen aan deze avontuurlijke rijvaardigheidsafari.

Resultaat

Na het volgen van deze training ben je als chauffeur nog meer in staat in diverse omstandigheden en situaties bewust en veilig te anticiperen. Je krijgt tijdens de training handreikingen om je rijvaardigheden verder te verbeteren en doet ervaring op die je direct kunt toepassen in de praktijk. Je straalt na het volgen van deze training nog meer vertrouwen uit tijdens je werk op de ambulance.

Opzet

Tijdens deze rijvaardigheidsafari komen verschillende uitdagende verkeerssituaties aan bod. Je leert extra bewust te anticiperen. Je oefent met praktijkritten op de openbare weg, onder andere met A1-urgentie en in druk verkeer waarbij je gebruik maakt van optische en geluidsignalen. Je kennis over de toepassing van de brancherichtlijnen optische en geluidsignalen spoedeisende medische hulpverlening wordt getest door middel van een interactieve spelvorm. Op het oefencircuit voer je noodstoppen uit, oefen je met manoeuvreren en doe je rijvaardigheidsproeven op normaal en glad wegdek. Tevens ga je naar gebieden met onverharde wegen waar navigeren zeer belangrijk is en het stabiel vervoeren van je patiënt een uitdaging is. Kortom, een avontuurlijk en veelzijdig programma waarin de veilige en efficiënte voertuigbediening en –beheersing, comfortabel en glijdend patiëntvervoer, rijden in duisternis en incident management aan bod komen.

Afronding

Na afloop van de rijvaardigheidsafari ontvang je een bewijs van deelname.

 

Bekijk onderstaand filmpje voor een impressie van de rijvaardigheidsafari:

Zie ook een artikel over de rijvaardigheidsafari!