Rijvaardigheid laag- en middencomplex

Het veilig en verantwoord deelnemen aan het verkeer en daarin ook nog eens een hoge mate van comfort voor zorgvragers kunnen realiseren is een belangrijke taak van de zorgambulancechauffeur. Deze thematraining helpt je letterlijk en figuurlijk goed op weg!

Resultaat
Aan het einde van de training Rijvaardigheid ben je in staat om op veilig en verantwoorde wijze deel te nemen aan het verkeer en een zorgvrager zo comfortabel mogelijk te vervoeren.

Opzet

De thematraining Rijvaardigheid is een praktische training waarbij je veel op de weg bent. Leren door te doen. Er wordt kort aandacht besteed aan wat kennis die je nodig hebt om je rol zo goed mogelijk uit te voeren. De ervaren rijinstructeurs voorzien je voortdurend van suggesties en tools om je rijvaardigheid naar een nog hoger plan te tillen.

Bij de thematraining is een leeromgeving ingericht waar je informatie, leermiddelen en opdrachten kunt vinden. In de training wordt gebruik gemaakt van diverse werkvormen en stimuleren we het leren van en met elkaar, ook wanneer je aan het rijden bent.

Voorbereiding
Bij deze thematraining horen enkele voorbereidingsopdrachten. Deze opdrachten kun je vinden in de leeromgeving waar je toegang toe krijgt via een voucher die je bij de uitnodiging voor deze training ontvangt.

Afronding
Aan het einde van de thematraining Rijvaardigheid wordt een rijvaardigheidsassessment afgenomen dat zowel een kennistoets als enkele ritten omvat. Bij een voldoende beoordeling ontvang je een certificaat van de Academie voor Ambulancezorg.