Proactief assisteren: Basis

Wil jij je collega zo optimaal mogelijk ondersteunen bij het beoordelen van ziektebeelden? Dan is deze training echt iets voor jou. Deze training sluit naadloos aan bij het gedachtegoed van de Advanced Medical Life Support en is daarmee van grote waarde voor iedere ambulancechauffeur.

Resultaat

Na het volgen van deze interactieve, praktijkgerichte tweedaagse training heb je het medisch assisteren bij het beoordelen van frequent voorkomende interne ziektebeelden verder ontwikkeld. Je hebt kennis gemaakt met de onderzoeksmethodiek en bent in staat de ambulanceverpleegkundige te ondersteunen tijdens het klinisch redeneren en het afnemen van de anamnese. Je kunt proactief handelen tijdens de behandeling van de patiënt.

Opzet

De training Proactief assisteren basis is een tweedaagse training waarin je actief en praktijkgericht aan de slag bent met collega ambulancechauffeurs. Er wordt theorie aangeboden die direct in herkenbare situaties toegepast wordt om een zo groot mogelijk rendement van de training te realiseren. De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

  • Onderzoeksmethodiek;
  • Voorkomende ziektebeelden als dyspneu, pijn op de borst, veranderd bewustzijn, intoxicaties en shock;
  • Omgevingsfactoren van invloed op de beoordeling en behandeling van patiënten;
  • Medicatie: werking en inbedding in protocollen.

In de training maak je kennis met de onderzoeksmethodiek die je in staat stelt om een zo groot mogelijke bijdrage te leveren aan het optimaliseren van het teamwork in de prehospitale zorg.

Afronding

Aan het einde van deze training wordt een (facultatief)examen afgenomen. Na het succesvol afronden van het examen ontvang je een certificaat.

Deelname zonder examinering, of een onvoldoende examenuitslag geeft een bewijs van deelname.

Naast de training proactief assisteren basis, bieden wij ook specialisaties in proactief assisteren aan. Heb je de training ‘proactief assisteren basis’ gevolgd, dan kun je de aanvullende training ‘proactief assisteren: cardiologie’ volgen.

Bekijk onderstaand filmpje voor een impressie van de training proactief assisteren basis:

.