Pediatric Emergencies for Prehospital Professionals (PEPP) BLS 2022

Je kent vast het gevoel wel. Bij een melding waar een baby of kind bij betrokken is, zit je net even wat geconcentreerder achter het stuur en bereid je samen met je collega de hulpverlening misschien zelfs nog wat uitgebreider voor. Je wilt voor iedere patiënt je uiterste best doen, maar voor deze jonge doelgroep ga je een stapje verder.

Resultaat

In de PEPP BLS krijg je een structuur aangeboden waarmee je de kwetsbare doelgroep van baby’s en kinderen zo goed mogelijk kunt benaderen. De benodigde kennis en vaardigheden om je collega te assisteren in een zo adequaat mogelijke behandeling van kritiek zieke kinderen wordt je in deze training aangeboden.

Opzet

Hoewel de ambulanceverpleegkundige verantwoordelijk is voor de beoordeling en behandeling van een zieke baby of kind, kun je als ambulancechauffeur ook veel betekenen voor deze doelgroep. Door op proactieve en zelfverzekerde wijze de ambulanceverpleegkundige te ondersteunen bij de benadering van een baby of kind maak je een verschil. Je krijgt in deze training veel kennis aangeboden die mogelijk al bekend is maar waarvan het zeker geen kwaad kan om deze weer even op te frissen. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor thema’s als:

  • de ontwikkeling van het kind;
  • cardiovasculaire problemen;
  • sudden infant death syndrom (SIDS);
  • spoedbevalling;
  • trauma;
  • vergiftigingen

Maar wat vooral heel belangrijk en zinvol is om in een veilige leeromgeving dergelijke hulpverleningen te trainen. In de PEPP BLS wordt gebruik gemaakt van interactieve en afwisselende werkvormen. Zo worden de kennis, skills en procedures aan de hand van presentaties, workshops, skillstations en scenario-onderwijs aangeboden.

Afronding

Tijdens de cursus word je zowel schriftelijk als praktisch getoetst. Bij het succesvol afronden van de cursus ontvang je een internationaal erkend certificaat van de American Academy of Pediatrics (AAP).