Pediatric Emergencies for Prehospital Professionals (PEPP) ALS 2022

Iedereen kent het gevoel wel. Een melding waarbij een baby of een kind betrokken is. Je bent net even wat scherper en bereidt je net even wat grondiger voor. Dat stapje extra zetten, dat beetje extra doen om een baby of een kind de best mogelijke acute zorg te kunnen bieden.

Resultaat

In de PEPP ALS krijg je een structuur aangeboden waarmee je de kwetsbare doelgroep van baby’s en kinderen zo goed mogelijk kunt benaderen. De benodigde kennis en vaardigheden om kritiek zieke kinderen zo adequaat mogelijk te behandelen, word je in deze training aangeboden.

Opzet

Zelfverzekerd en vol vetrouwen op je eigen expertise op een hulpverlening afgaan waarbij er een baby of een kind betrokken is. Dat is waar in deze training veel aandacht aan besteed wordt. Je krijgt veel informatie aangeboden die mogelijk al bekend is maar waarvan het zeker geen kwaad kan om deze weer even op te frissen. Zo is er bijvoorbeeld aandacht voor thema’s als:

  • de ontwikkeling van het kind;
  • cardiovasculaire problemen;
  • sudden infant death syndrom (SIDS);
  • spoedbevalling;
  • trauma;
  • vergiftigingen.

Maar wat vooral heel belangrijk en zinvol is om in een veilige leeromgeving dergelijke hulpverleningen te trainen. In de PEPP ALS wordt gebruik gemaakt van interactieve en afwisselende werkvormen. Zo worden de kennis, skills en procedures aan de hand van presentaties, workshops, skillstations en scenario-onderwijs aangeboden.

Afronding

Tijdens de cursus word je zowel schriftelijk als praktisch getoetst. Bij het succesvol afronden van de cursus ontvang je een internationaal erkend certificaat van de American Academy of Pediatrics (AAP).