EuSim Simulation Instructor Course (level 1)

Simulatietraining kan worden ingezet als methode om tot effectief leren en een verandering van gedrag in de praktijk te komen. Er wordt tijdens deze training gebruik gemaakt van een speciale feedbacktechniek om het handelen te evalueren en verder te ontwikkelen. Daarom is deze cursus bij uitstek geschikt voor werkbegeleiders.

Resultaat

De EuSim Simulation Instructor Course leert je een techniek om leersituaties te faciliteren en daarin een koppeling te maken naar de kernpunten van Crisis Resource Management. Je krijgt meer kennis aangeboden met betrekking tot het leren van volwassenen en bent in staat om lerende te helpen reflecteren op hun handelen.

Opzet

In de cursus wordt op unieke wijze de expertise van verschillende simulatiecentra en ervaren multidisciplinaire instructeurs samengevoegd. De cursus brengt een mengeling van theorie en praktijk en benadrukt het belang van feedback door het leren in een veilige en stimulerende sfeer. Deelnemers werken in kleine groepen interactief samen met de instructeurs.

Tijdens de cursus komen de volgende thema’s aan bod:

  • Scenario’s ontwerpen en uitvoeren;
  • ‘Debriefing’ (structuren, moeilijkheden);
  • Medische fouten en vergroten van patiëntveiligheid;
  • Principes van onderwijs aan volwassenen;
  • Ontwikkelen van trainingen/leerlijnen;
  • De diverse rollen van de simulatie-instructeur.

Afronding

Aan het einde van de training ontvang je een EuSim-certificaat met de geldigheid van 5 jaar.