EMS bootcamp

‘Be prepared to be surprised’. Ambulanceverpleegkundigen en ambulancechauffeurs presteren vaak onder (hoge) druk. In deze nieuwe simulatietraining leer je in twee dagen hoe je het hoofd koel houdt en onder alle omstandigheden optimaal presteert.
Deze training is ontwikkeld in samenwerking met de Erik Hein Academie en de Academie voor Ambulancezorg.

Doel
In deze EMS Bootcamp leer je o.a.:

  • Hoe je reageert, denkt en handelt onder druk;
  • Hoe druk je kan helpen of belemmeren en hoe je druk onder controle krijgt;
  • Hoe je om kunt gaat met acute druk op het moment van hulpverlening.

Opzet
De EMS Bootcamp is een intensieve training die net even anders is dan anders. Het ambulancevak is immers vaak uitdagend en onvoorspelbaar. De trainingslocatie wijkt af, zodat je in een zo realistisch mogelijke setting getraind wordt. Ook de trainingstijden zijn anders dan een reguliere training. Met de opgedane kennis oefen je in kleine groepen in zeer realistische, verrassende en uitdagende casuïstiek.

Dag 1: Beyond the split second

Je leert (h)erkennen wat druk met je doet. Dat is voor iedereen verschillend. Welke keuzes maakt de eerste hulpverlener? Is geleerd van eerder incidenten? Zijn we mentaal en fysiek fit en gezond de auto ingestapt? Presteren onder druk is het gevolg van vele keuzes die op de tijdlijn vóór het incident hebben plaats gevonden. Mentale vaardigheden vragen net als operationele vaardigheden de nodige training en toepassing.

Dag 2: De effecten van druk
Hoe beoordeel je de situatie? Zie je deze als een bedreiging of een uitdaging? Dag 2 gaat in op de verschillende tools die je kunt inzetten om optimaal te presteren onder druk. Je test wat bij jou past en wat je verder brengt. Je leert wat de effecten zijn van druk en hoe je hiermee kunt omgaan.

De EMS Bootcamp wordt begeleid door zeer ervaren trainers. Zij zorgen voor een veilig leerklimaat en een hoog leerrendement.

 

Als je je comfortzone wel hebt gezien en open staat voor uitdaging… go for it !” – Caral Severijn (Ambulanceverpleegkundige, AZE Verpleegkundige, RAVU)

“Het was een geweldige training! Echt een aanrader!” – Margreet Mak (Ambulanceverpleegkundige, AZE Verpleegkundige, Praktijkbegeleider)

 

Bekijk onderstaand filmpje voor een impressie van de EMS Botcamp: