22 juni 2021

Versoepelingen coronamaatregelen

Tijdens de persconferentie van vrijdag 18 juni heeft het kabinet versoepelingen aangekondigd die op zaterdag 26 juni ingaan. Deze versoepelingen zijn ook van invloed op de maatregelen die op de Academie voor Ambulancezorg toegepast worden.

De belangrijkste wijziging is de mondkapjesplicht. Wij volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat een mondkapje niet meer gedragen hoeft te worden tenzij de 1,5 meter afstand maatregel niet nageleefd kan worden. In dat geval dient er wél een mondkapje gedragen te worden. Dit laatste is van toepassing bij de casuïstiek en het rijvaardigheidsonderwijs. Voor het rijvaardigheidsonderwijs geldt vanaf 26 juni dat een regulier mondkapje voldoet en het FFP2-mondkapje niet meer verplicht is.

Overige maatregelen; looproute, lunch en dranken in de lokalen, etc. blijven op de Academie van kracht tot de zomervakantie, die in week 30, 31 en 32 plaatsvindt. Uiteraard blijven ook de standaard maatregelen; was regelmatig je handen, houdt 1,5 meter afstand, blijf thuis bij klachten en laat je testen, etc., van kracht.

Tegen de tijd dat de scholingen na de vakantieperiode weer van start gaan, kijken we of er verdere versoepelingen van de maatregelen op de Academie doorgevoerd kunnen worden. Hier gaan we tijdig over communiceren. Houd daarvoor de website van de Academie voor Ambulancezorg in de gaten.