26 maart 2021

Proactief assisteren: Cardiologie


In navolging van de zeer succesvolle tweedaagse training ‘Proactief assisteren’ kunnen wij met trots melden dat we de ‘Proactief assisteren’ catalogus uitgebreid hebben met een ééndaagse training ‘Proactief assisteren: Cardiologie’, waarbij we verder de verdieping in gaan binnen het onderwerp cardiologie.

Deze training is speciaal ontwikkeld voor top-ambulancechauffeurs die graag hun medische kennis en kunde ten aanzien van cardiologie een ‘boost’ willen geven. Dit is de eerste training in een reeks van specialisaties op ‘Proactief assisteren: Basis’.

Leerbehoeftes

We hebben de feedback van collega-ambulancechauffeurs gebruikt om te onderzoeken wat de leerbehoeftes zijn. Hieruit kwam naar voren dat er wensen zijn voor meer (medische)kennis ter bevordering van het proactief assisteren. Onze nieuwe cursus is gericht op de meest voorkomende cardiologische toestandsbeelden van de patiënt. Waarbij herkenning van belangrijke ritmes, achtergronden van de protocollen en kennis van medicatie aangeboden worden. Om dit te leren hebben we met ons ontwikkelteam bestaande uit ambulancechauffeurs, ambulanceverpleegkundigen en onderwijskundigen, één praktijkgerichte en interactieve lesdag gemaakt die je meeneemt van anatomie naar pathologie.

Practicum

Wat deze dag zo extra leuk maakt is dat we dichtbij de praktijk blijven met herkenbare casuïstiek, snijden in echte (varkens)harten en we in begrijpelijke taal trainen.

Training volgen?

Wil jij je ook verdiepen in het cardiologische aspect om zo een nog betere ondersteuning te kunnen verlenen aan de ambulanceverpleegkundige? Wil je nog meer weten over deze training en hoe jij je hiervoor aan kunt melden, dan vind je hier meer inhoudelijke informatie.