20 maart 2020

De Academie onderzoekt alternatieve onderwijsvormen

Er bereiken ons signalen dat met het tijdelijk opschorten van de schoolse onderwijsactiviteiten de studenten ‘als derde’ van de ambulance worden gehaald. We plaatsen hierbij een oproep aan de RAV’s om, wanneer dit mogelijk is, de student nog zijn/haar praktijkuren te laten maken. Wanneer de student nog in staat is om praktijkuren te maken, kan de Academie voor Ambulancezorg bij het opstarten van de onderwijsactiviteiten na deze crisis een aangepast rooster maken, waardoor we de vertraging in de leertrajecten kunnen minimaliseren.

Alternatief onderwijs
Naast het feit dat we een aantal studenten de eind- en tussentijdse assessments afnemen, onderzoeken wij op dit moment alternatieve onderwijsvormen. Hierdoor kunnen praktijkleerdoelen wel behaald worden. Wij hopen zo vertragingen van de initiële groepen, ontstaan door deze crisis, te beperken.

Op het moment dat we weer van start kunnen gaan doen we ons uiterste best om de eventueel opgelopen achterstanden zo spoedig mogelijk in te halen. Dit doen wij onder andere door faciliteiten en docenten beschikbaar te maken voor initiële onderwijsactiviteiten. Dit betekent dat de initiële onderwijsactiviteiten voorrang krijgen op bij- en nascholingen.

Nieuwe startmomenten
De aprilgroep gaat helaas niet van start. Om de RAV’s te bedienen creëren we, indien nodig, een tweede meigroep. Mocht starten in mei nog een probleem vormen, dan starten wij ook een tweede junigroep en indien nodig ook een augustusgroep. Alles is erop gericht dat het opschorten van initiële opleidingen zo min mogelijk effect heeft op middellange termijn.

Planning ingelaste assessments
Wij hebben gisteren aan de ROC’s gecommuniceerd dat wij van een aantal groepen toch de eind- en tussentijdse assessments door laten gaan. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de planning. Deze wordt maandag voor 12.00 uur naar alle betrokken ROC’s gemaild, zodat zij de RAV en studenten op maandag nog op de hoogte kunnen stellen.