15 maart 2020

De Academie voor Ambulancezorg stopt tijdelijk alle onderwijsactiviteiten

Zondag 15 maart zijn er door het kabinet aanvullende maatregelen afgekondigd, waarbij besloten is alle onderwijsinstellingen in Nederland de komende periode te sluiten. De Academie voor Ambulancezorg heeft in nauw overleg met Ambulancezorg Nederland (AZN) besloten deze maatregelen op te volgen. Dit betekent dat de Academie voor Ambulancezorg alle onderwijsactiviteiten stopzet van maandag 16 maart tot en met maandag 6 april. Dit geldt voor alle onderwijsactiviteiten: het initiƫle onderwijs, bij- en nascholingen en landelijke assessments.

Ondanks dat de Academie voor Ambulancezorg graag proactief wil anticiperen op het beschikbaar houden van ambulanceprofessionals voor het inzetten in de praktijk, willen en kunnen wij deze maatregelen niet negeren. Daarnaast zijn er meerdere randvoorwaardelijke zaken, o.a. inzet simulatiepatiƫnten en bedrijfsrestaurant, die het ons onmogelijk maken het initieel onderwijs aan te blijven bieden.

Vervolg onderwijsactiviteiten
De komende tijd houden wij de berichtgeving over COVID-19 nauwlettend in de gaten. Zodra de onderwijsactiviteiten weer vervolgd kunnen worden, informeren wij alle betrokken partijen hierover.

Houd onze website en de social mediakanalen in de gaten over nieuwsupdates van de Academie voor Ambulancezorg in relatie tot het coronavirus.