25 september 2018

Ambulance Amsterdam winnaar Ambulance Challenge 2018

Op 13 september vond de Ambulance Challenge 2018 plaats in en nabij de Academie voor Ambulancezorg. Tijdens zeven uitdagende professionele opdrachten streden teams van tien ambulancediensten om de eerste plaats in de wedstrijd. De Challenges bestonden uit een vakinhoudelijk casus en daarnaast uitdagingen op het gebied van, samenwerking, communicatie, co√∂rdinatie,¬†leidinggeven en soms een beetje fysieke inspanningen. Zo moest om bij een slachtoffertje te komen dat uit een tokkelbaan was gevallen, het team zelf ook tokkelen vanaf het balkon van het ‘Experium’. Met een fourwheel drive landrover konden ambulancechauffeurs hun rijvaardigheid in bosterrein tonen. In een escaperoom werd de samenwerking in het team op de proef gesteld. Geen enkel team was in staat om binnen 30 minuten te ontsnappen.

Het evenement werd georganiseerd door de Academie voor Ambulancezorg in samenwerking met V&VN Ambulancezorg en Ambulancezorg Nederland. Ambulance Amsterdam nam de beker mee naar huis, en vertegenwoordigt Nederland bij de EMS wedstrijden in Madrid in 2019.

De datum voor de nieuwe Challenge wordt binnenkort al vastgesteld. Hou berichtgeving in de gaten en geef je dan op via je RAV. Volgende keer willen we meer teams uitdagen de challenge aan te gaan. Just for Fun!