24 februari 2017

Inauguratie TECC geslaagd!

Op 22 en 23 februari vond de inauguratie plaats van de Tactical Emergency Casualty Care (TECC) Course. The National Association of Emergency Medical Technicians (NAEMT) heeft deze inauguratiecursus positief beoordeeld en de deelnemers hebben als eerste in Nederland het TECC-certificaat behaald. Vanaf april zal de TECC Course te volgen zijn voor iedere ambulancehulpverlener.

Relevante cursus met oog op terroristische dreiging
De nieuwe Amerikaanse NAEMT-cursus is geënt op de primair pre-hospitale zorg aan patiënten bij incidenten door aanslagen en terrorisme. Een zeer relevante cursus met het oog op de toenemende terroristische dreiging in ons land. Het programma is grotendeels overgenomen van Tactical Combat Casualty Care (TCCC) Course, de militaire versie van de PHTLS. De fasen Direct Threat Care, Indirect Threat Care en Tactical Evacuation vormen de basis van deze nieuwe cursus.

Succesvolle ontwikkeling
Afgelopen oktober zijn de eerste instructeurs in de Verenigde Staten opgeleid. Tussen oktober en februari hebben we de cursus in recordtempo vertaald naar de Nederlandse ambulancezorgsetting om in februari klaar te zijn voor de accreditatie. We zijn trots op het resultaat en de goede samenwerking met V&VN en AZN.